Rawfood cheese cake

Rawfood cheese cake
(räcker lätt till 12 personer, den är mäktig).
300 g cashew nötter
kokosolja till “smörning” av form
2 matskedar kokosflingor
200 gram kärnfria dadlar
150 gram mandlar
100 g hasselnötter
Juice av 1 stor citron/ 2 små
250 ml honung
165 ml kokosolja
2 x vanilstång

  1. Placera cashew nötterna i en skål med vatten och låt stå i 4 timmar eller helst över natten.
  2. Smöra en 20cm kakform med kokosolja och lägg i kokosflingorna, skaka sedan formen så att de täcker formen.
  3. Placera dadlarna i en skål med varmt vatten och låt stå i 10 minuter tills att de är mjuka. Låt de sedan torka och lägg i en matberedare, kör tills att de blir till en jämn massa. Lägg sedan i hasselnötterna och mandlarna. Kör tillsammans ett par minuter tills att det blir en tjock, smulad konsistens. Häll sedan över smeten i kakformen och jämna ut med våta händer tills att den täcker hela formen jämnt.
  4. Rensa och torka av matberedaren och lägg sedan i cashew nötterna tillsammans med citron juicen, honung och kokosoljan. Skär vanljstängerna på hälften och skrapa ut fröna, lägg de sedan också i matberedaren tillsammans med de andra ingredienserna. Kör matberedaren tills att allt är en len kräm, smaka av och häll eventuellt i mer honung/citron om du tycker att det behövs.
  5. Rör försiktigt ner smeten över den smulade-botten smeten, se till så att det kommer jämnt över hela formen. Slå väldigt försiktigt kakformen i bordet så att alla luftbubblor försvinner. Placera sedan kakan i frysen (se till så att den står jämnt) i ca 2 timmar tills att den har stelnat.  Man kan servera kakan med bär eller en jordgubbssås. Själv så spritsade jag lite mörkchoklad över (mer tillsynes) och åt den precis som den är! SUPER GOD!!

 

 

 

Add Comment

SwedishEnglish