Lite om mig

Ända sen jag var liten har jag haft ett stort intresse i hälsa och självläkning. Jag kan minnas att jag hade perioder som ung tonåring då jag hade ägg-inpackning i håret, gjorde skrubb på citron och socker till ansiktet och la gurka på ögonen. Jag har ätit vitaminer så långt jag kan minnas. Jag bodde 12 år i London och då skrattade alltid mina vänner om att de kunde höra när jag var i närheten, för det skramlade så om min väska med alla piller. Just då kanske jag inte helt visste varför man tog vitaminer eller tillskott utan hade mest bara en känsla att det gjorde mig väl. Idag är jag utbildad näringsterapeut som man också kan kalla näringsmedicinare. Jag har läst 3 år på högskola i England på Natural Healthcare College. De senaste åren har jag haft en egen liten verksamhet som heter Lommahälsan. Här tar jag emot klienter som har problem med mage, stress, ångest och dylikt.

Jag har en stor passion för Yoga och är instruktör inom området. Jag mår bäst när jag får en bra balans mellan maten, yogan och meditationen. Under många år arbetade jag som nordisk chef för ett IT företag inom media. Det var då som min hjärna och kropp sa stopp. Jag hade fött mitt andra barn och försökte samtidigt jobba som vanligt. Jag arbetade på ett internationellt företag, och tyvärr, om man var hemma med barn, ja, då fick man inte vara med i leken. När jag hade dragit runt på min dotter till jobbet från att hon var 7 veckor tills att hon var sju månader så sa det bara stopp. Vissa dagar kom jag ej upp ur sängen pga ångest, andra dagar var som vanligt. Denna bergochdalbana ställde till väldigt mycket besvär och jag insåg att om jag inte gjorde en förändring fick jag sitta hemma, rädd som en hare, resten av mitt liv. En förändring gjorde jag, annars hade du inte läst detta. Förr var jobbet så viktigt, idag prioriterar jag barnen och familjen (jag vet, men jag är glad att jag kom på det i tid) och även mig själv såklart. Jag känner att jag valde livet och det var som att gå in i skärselden för att sedan komma ut som ny på andra sidan. Det var inte enkelt och det krävdes väldigt mycket självdisciplin, men jag var motiverad, jag skulle inte må dåligt längre.

Först började jag titta på maten, vad var det jag stoppade i mig? Dagarna bestod mest av mackor, chokladbollar och kaffe för att inte somna. Jag var konstant trött och även om jag sov ganska bra, så var jag mer trött på morgonen än när jag gick och la mig. Jag började ta bort socker och kaffe från min vardag, kaffet fick jag bara ångest av och sockret spädde på elden. Eftersom jag gått kurser innan om nutrition så visste jag en del om effekten av antiinflammatorisk kost, och detta blev min räddning. Sedan började jag att säga ‘nej’ till folk, dvs jag har alltid varit en ‘ja sägare’ och det var så befriande, att följa sina känslor istället för att vara den här duktiga flickan, att säga, nej jag kan tyvärr inte idag, eller kan vi ta det en annan gång, för jag är så trött. Alltså vilken befrielse! Jag  började meditera och yoga och kort därefter började jag läsa till näringsterapeut.

Mitt vision statement är att jag vill hjälpa människor att må bättre och få insikt hur man kan ta steget till bättre hälsa. Jag har gått från svag till stark och det kan alla. Sjukvården kan vara toppen, men man behöver inte alltid stoppa i sig en massa piller och förlita sig på dem för de hittar inte alltid roten av problemet, de släcker bara den akuta elden. Tänk om man kunde bygga broar mellan sjukvården och mitt yrke, jag tror det hade kunnat bli toppen!

 

SwedishEnglish