Frukt och grönt, sockersug och matkasse!

min shopping

Jag älskar att komma hem från affären med nyinköpt frukt och grönt! Det är en speciell känsla och lukt att packa upp den fulla papperspåsen och veta att detta ska jag laga något gott av, barnen kommer att älska bären och jag tror att det blir en mos på potatis och broccoli! Denna gången hittade jag inte ekologiska vindruvor så jag fick nöja mig med det som fanns. Jag lägger druvorna i blöt i äppelcidervinäger runt 35-40 minuter och hoppas på att det ska ta bort en del av de kraftiga besprutningar som finns på druvorna. Speciellt nu efter påsk så har även jag fått i mig för mycket av det vita giftet (sockret) och måste avdramatisera mina socker känslor med något som ändå är naturligt så som vindruvor! Jag har även lagt in ett ekologiskt mörkt choklad i mixen mot socker avvänjning och det fina med detta choklad är att  det finns bara 4 ingredienser i det. Det går ju också bra att göra en riktigt härlig smoothie på banan och bär för att skala bort de där värsta sockerkänslorna.

Jag brukar handla frukt och grönt på Lidl. Lidl är ju en grönsakshandel från början och har alltid bra priser på det ekologiska och även ett stort ekologiskt sortiment. Om man jämför med de andra storjättar (till matbutiker) så är Lidls frukt och grönt oerhört prisvärt! Ja visst, man måste äta upp sin frukt samma vecka men det måste man om man ska inhandla ekologiskt på Coop med!  Det är inte alltid man kan handla allt ekologiskt men jag brukar följa Naturskyddsföreningens rekommendationer vilket bland annat lyder att man ska handla, bananer, kött, potatis, vindruvor och paprika ekologiskt eftersom dessa produkter kan innehålla många gifter från besprutning och dyl. Naturskyddsföreningen har en massa bra information på sin hemsida, gå in och kika och ladda ner appen gratis! www.naturskyddsforeningen.se

Screen Shot 2016-04-05 at 15.02.39

Screen Shot 2016-04-05 at 15.03.47

 

 

Add Comment

SwedishEnglish