Släpp taget med Chi Nei Tsang – Carina Halvardsson

För dig som är utmattad, har spänningar, värk, magbesvär eller kronisk smärta.

carina halvarsson

CARINA HALVARDSSON – HÄLSA & UTVECKLING

För ca ett år sedan upptäckte jag Carina. Då jag har ett stort intresse för kroppens läkande process är jag alltid öppen för att förbättra mitt eget tillstånd. Att få ta del utav läkande behandlingar eller former som vi idag kallar alternativa, är för mig ett val, en tacksamhet och glädje. Många förstår inte alternativa behandlingar utan lyssnar bara till sjukvården. Det är synd, då där är mycket man går miste om. Men så glad jag är att det finns människor som kan hjälpa andra människor läka utan tabletter eller mediciner. Jag ogillar sjukvårdens kantighet men hyllar så klart de hjältar och hjältinnor som jobbar inom detta system, de är otroligt uppskattade och väldigt viktiga för oss. Tänk om vi kunde bygga broar mellan dessa olika behandlingsätt! För utanför dessa kantiga ramar finns det en värld som bjuder in till att andra former av läkning. När jag klev in till Carina så visste jag inte riktigt vad det innebar. Jag hade googlat på internet och läst om en behandling som heter Chi Nei Tsang, en tusenårig massagekonst från kina. Men då jag läst om denna på en utländsk blogg var jag osäker på att detta behandlingsätt fanns i Sverige. Det fanns, fast bara ett fåtal utövar denna teknik här hemma och till min förtjusning så hittade jag Chi Nei Tsang på Hälsa & Utveckling i Malmö.

Då jag tillsynes läkt mina egna magproblem och läser till näringsterapeut så förstår jag sambandet mellan maten, tanken och kroppen. Även om jag till stor del lägger mycket vikt i maten och vår hälsa, så är det bara en stolpe i välbefinnande. Man pratar väldigt sällan om att de erfarenheter vi har samlat på oss genom livet, goda som mindre bra minnen också påverkar vår hälsa. De kan sätta sig i kroppen som ett slags kropps minne och då ganska ofta i magen. Mycket händer i magen, här sitter bland annat vår ‘magkänsla’ dvs är man nervös så kan det leda till att man får ont i magen, fjärilar i magen, kill i magen etc. Varför är det så kan man tycka? jo för i magen sitter vår ‘andra’ hjärna som kallas det enteriska  nervsystemet (ENS). ENS är två tunna skikt av mer än 100 miljoner nervceller som kantar din mage och tarmkanal från matstrupen till ändtarm. Fler och fler forskare har börjat förstå sambandet mellan matsmältningen, humöret, hälsan och vårt sätt att tänka. Det sägs även att ångest och depression kan bidra till ‘mag-tillstånd’ så som IBS.

Med detta i tanken, gjorde det mig enormt nyfiken på vad Carina hade att erbjuda. Mitt i malmös hjärta hittar man till hennes Hälsa & Utveckling. (Brevid Elysee, mitt emot Hansakompaniet). Här i de gamla nunnornas kvarter, räcker det att man går in i byggnaden för att känna lugnet. Utanför är den yttre världen, innanför Carinas dörrar tar man steget in i sin egen. Av Carinas kärleksfulla sätt blir man totalt avslappnad. Vi pratar en stund och inte visste jag att jag hade så mycket att prata om. Carina lyssnar och svarar men man får tänka själv. Det är fint, allt under denna timme är fint, man är liksom hemma. Efter en stund är det tid att lägga sig på britsen, här känner Carina på kroppen. – Andas ner lite till säger hon, man andas, och efter ett par behandlingar så räcker lungorna till ställen man inte visste fanns. Här släpper man taget om de erfarenheter som inte gynnar en längre, man blir liksom fri. Fri från gamla minnen, fri från sorg, fri att släppa taget.

Carinas bakrund är gedigen, sjutton år inom polis och kriminalvård, flera års studier inom kinesisk medicin och är idag kroppsterapeut, komplementärmedicinare, föreläsare och qigong instruktör. Just nu fokuserar Carina på att koordinera och utbilda i OFT (Original Feeling Touch) en intuitiv massage som är en utveckling av Chi Nei Tsang. Hos Carina får du tid, din egen tid för läkning. Ta vara på den för efter dina behandlingar kommer du att förstå att dessa tillfällen är unika och specifika i ditt liv. Det är verkligen villkorslös kärlek på hög nivå. Bara jag skriver om Carina blir jag varm i kroppen och jag känner att jag har så mycket att tacka henne för. Vill ni veta mer om Carina eller boka en tid hos henne kan ni hitta till hennes hemsida här: http://www.carinahalvardsson.se

carinahalvarsson2

Add Comment

SwedishEnglish